Explorarea proteinelor din cânepă: efecte pozitive și negative pentru organism
S-a întâmplat din nou: un derivat al cânepei face titluri din cauza nenumăratelor sale proprietăți benefice. Cu toate acestea, de data aceasta, nu este vorba despre inflorescențe de canabis CBD, ulei CBD sau hașiș, ci despre proteinele din cânepă.
Ai auzit si tu de ei?
Nu-i de mirare!
Cele mai vandute produse!
În ultima vreme se răspândesc foarte mult și, chiar și în Marea Britanie, oamenii care decid să le ia zilnic sunt mulți.
Mai jos, puteți afla mai multe despre proteinele din cânepă și păreri despre efectul acestora asupra organismului uman.
Iată tot ce ar trebui să știi.
🍀Proteine din cânepă: proprietăți și cum se realizează
Până de curând, am auzit despre cânepă în primul rând ca fiind o plantă ilegală cu efecte psihotrope, de care era esențial să stai departe.
De-a lungul timpului, însă, lucrurile s-au schimbat și, pe lângă mugurii CBD legali și alte derivate ale plantei precum hașul legal, uleiul CBD Sativa etc., s-au răspândit foarte mult și mai multe produse destinate sectorului alimentar.
Cele mai cunoscute sunt uleiul, făina și semințele decojite, dar și proteinele de cânepă au mare succes în ultima vreme, în special în rândul sportivilor, vegetarienilor și veganilor.
De ce proteinele din semințele de cânepă sunt așa grozave?
Răspunsul constă în faptul că acestea sunt alimente complete, care pot fi considerate suplimente naturale.
Rețineți că proteinele de cânepă conțin:
- toți cei opt aminoacizi esențiali (fenilalanină, treonină, triptofan, metionină, lizină, leucină, izoleucină și valină), necesari pentru menținerea sistemului osos, mușchilor și organelor;
- Grăsimi esențiale polinesaturate precum acidul linoleic, gama-linoleic (omega 6) și alfa-linolenic (omega 3), ajută la menținerea echilibrului colesterolului și zahărului din sânge.
- Vitaminele B1, B2 si B6, benefice pentru cresterea energiei fizice;
- Săruri minerale precum magneziu, potasiu, zinc, calciu, fier și așa mai departe, excelente pentru diminuarea senzației de oboseală.
Și nu numai atât, ci este și hrană produsă în mod de bază, fără solvenți și la temperaturi scăzute.
Pudra proteică se obține după ce semințele (de obicei cânepă organică) au fost stoarse pentru a obține uleiul.
Reziduul obtinut este macinat pentru a obtine faina, iar datorita eliminarii fibrelor se obtine un concentrat proteic.
Având în vedere nenumăratele lor proprietăți benefice, nu este ciudat că părerile sunt aproape întotdeauna optimiste cu privire la proteina din cânepă.
Dar sunt aceste alimente perfecte, sau există cazuri în care aportul lor nu este recomandat?
Iată răspunsul.
🍀Proteine de cânepă și contraindicații
Din fericire, consumul de pudră proteică de cânepă este contraindicat doar în câteva cazuri.
Una dintre circumstantele in care cel mai bine ar fi sa te abtii de la a lua aceste alimente este inainte sau dupa operatie. Acest lucru se datorează faptului că unele substanțe conținute în ele pot interfera cu coagularea sângelui.
Din același motiv, cel mai bine ar fi să evitați introducerea proteinei din cânepă în dieta dumneavoastră dacă luați medicamente anticoagulante.
Chiar și pentru cei care suferă de boli ale tractului digestiv, consumul acestui produs trebuie evitat. Totuși, această contraindicație trebuie luată în considerare în principal dacă proteinele nu au fost separate de fibrele semințelor.
În rest, nu au fost evidențiate alte probleme deosebite; cu toate acestea, vă recomandăm să cereți sfatul medicului dumneavoastră sau nutriționistului dumneavoastră de încredere pentru orice îndoieli.
După ce am clarificat avantajele și dezavantajele proteinelor din semințe de canabis, acum este timpul să înțelegem cum să le folosiți.
🍀Proteine de cânepă: cum să le luați
Introducerea proteinei din cânepă în planul dvs. de mese este simplă.
De obicei, gustul produsului este plăcut (precum făina și uleiul de cânepă, ar trebui să-și amintească gustul de alune) și se potrivește bine cu preparatele dulci și sărate.
Unii adaugă pudră de proteine de cânepă în supe de legume și sosuri de salată (în timpul meselor principale), iar cei care, în schimb, preferă să o amestece cu iaurt, sucuri de fructe, băuturi calde sau smoothie-uri de fructe (la micul dejun sau la gustări).
Nu există limite pentru fantezie!
🍀Concluzie
Proteinele de cânepă sunt alimente bogate în proprietăți favorabile. Prin urmare, pot fi considerate suplimente proteice naturale, care pot îmbunătăți starea de bine a organismului uman.
Dacă aceste alimente v-au intrigat, trebuie să le încercați!
Între timp, totuși, vă invităm să vă uitați la magazinul nostru online de CBD, care este specializat în vânzarea de flori CBD și derivații săi cu un conținut ridicat de CBD.
Va asteptam!