Semintele de canepa beneficii, proprietățile și utilizările lor în bucătărie

Semințele de cânepă, proprietățile și utilizările lor în bucătărie

SEMINTE DE CÂNEPĂ: BUNE PENTRU GĂTIT DESERTURI PROTEINE, DAR ȘI PENTRU TRATAREA DIVERSELOR AFECȚIUNI

Semințele de cânepă sunt utilizate pe scară largă în dietă și tot mai mulți oameni aleg să le includă în dieta lor.
Există multe motive pentru acest lucru: au un conținut ridicat de proteine, un aport excelent de vitamine și minerale, un echilibru corect de Omega3 și Omega6… Pe scurt, tu numește-le!
În plus, datorită versatilității lor în bucătărie, sunt ușor de folosit pentru a crea rețete gustoase fără a renunța la plăcerile tale vinovate. Cu seminte de canepa, se poate, dar sanatos!
Așadar, dacă ești în căutarea unor alimente noi pe care să le incluzi în dieta ta sau dacă tocmai ai auzit despre semințele de cânepă și vrei să știi dacă sunt o alegere sănătoasă, acesta este articolul pentru tine.
seminte de canepa dieta

🍀De ce să introduci semințele de cânepă în dieta ta

Semințele de cânepă sunt un aliment de origine vegetală, așa că derivații lor (ulei și făină) sunt aliați excelenți pentru cei care doresc să urmeze o dietă vegetariană sau vegană.
Aceste semințe aduc numeroase beneficii: în primul rând, au un conținut ridicat de proteine ​​și conțin toți cei opt aminoacizi esențiali.
Datorită acțiunii sintezei proteinelor, acești aminoacizi ajută la reînnoirea celulelor și pot fi consumați doar cu anumite alimente: în special, semințele de cânepă sunt definite ca alimente proteice complete tocmai pentru că includ toți aminoacizii esențiali.
De asemenea, este surprinzător de bogat în vitamine și minerale, ceea ce face ca valoarea nutritivă a semințelor de cânepă să fie una dintre cele mai complete în comparație cu alte alimente pe bază de plante.
Un alt factor în favoarea lor este prezența Omega3 și Omega6, care sunt esențiale pentru reglarea nivelului de colesterol și trigliceride. Pentru ca metabolismul să funcționeze corect, acești acizi grași polinesaturați ar trebui echilibrați între ei (se recomandă un raport în care ω-3:ω-6 = 5:1), iar semințele de cânepă respectă pe deplin acest echilibru.
seminte de canepa proprietati

🍀La ce sunt bune semințele de cânepă?

Unele cercetări au încercat să demonstreze beneficiile semințelor de cânepă și efectele lor pozitive asupra sănătății umane.
  1. Efecte antiinflamatorii și neuroprotectoare: un studiu din 2018 a constatat rezultatele benefice ale CBD prezente în semințele și mugurii de canabis Sativa chiar și pentru pacienții care suferă de boli grave precum scleroza multiplă, Alzheimer sau Parkinson.
  2. Reducerea tahicardiei, a bolilor cardiovasculare și a inflamațiilor datorită concentrației mari de Omega 3. În plus, semințele conțin un aminoacid, arginina, despre care se spune că stimulează dilatarea venelor și arterelor. În plus, raportul adecvat dintre Omega3 și Omega6 are un efect antiinflamator (conform studiilor pe animale).
  3. Reducerea problemelor de acnee și dermatită: Deși sunt necesare cercetări suplimentare, se pare că Omega 3 ajută la reducerea considerabilă a apariției acneei pe piele, ale cărei cauze se pot datora unei posibile deficiențe a acestui acid gras.

🍀Semințe de cânepă în gătit: utilizări pentru cele mai sănătoase și gustoase rețete

Semințele de cânepă sunt deosebit de versatile în bucătărie: pot fi folosite în multe rețete și consumate în cele mai curioase moduri. Pot fi folosite intr-o mare varietate de retete si consumate in cele mai curioase moduri. Să spunem imediat că pot fi consumate în forma lor originală (fără a fi transformate în alte ingrediente) pentru a ne îmbogăți și echilibra mesele.
Uleiul de cânepă și făina de cânepă se pot obține prin presarea semințelor de cânepă, care se obține prin măcinarea reziduului solid al semințelor.
Uleiul de cânepă poate fi folosit ca sos pentru salată, în timp ce făina de cânepă (bogată în nutrienți) poate face prăjituri, produse de patiserie, pâine și paste.
Pentru consumatorii de alimente 100% pe bază de plante, există o rețetă tradițională în care laptele de cânepă se coagulează într-o brânză asemănătoare cu tofu: vorbim de Hemp-Fu sau tofu de cânepă.
Trecând mai departe în Japonia, există o mâncare numită Shichimi, făcută din semințe de cânepă, mac și susan, alge nori, ardei iute, piper negru și coajă de mandarină. Este portocaliu, are o aromă care amintește de ardeiul iute și este folosit de obicei în supe și preparate cu orez.
În cele din urmă, puteți găti pesto de cânepă. Este nevoie doar de câteva ingrediente: semințele noastre, puțin usturoi, ulei, busuioc, sare și ești gata de plecare! Există mai multe variante: unele rețete folosesc chiar portocale!
pesto seminte de canepa

🍀Concluzii

În acest articol, am văzut proprietățile nutriționale ale semințelor de cânepă, beneficiile acestora și, în final, câteva modalități gustoase de a le introduce în alimentația ta.
Fiind un aliment excepțional de versatil, este ușor să creezi rețete bune dulci și sărate fără a regreta că le-ai exagerat. Asta pentru că are valori nutritive excelente: este bogat în vitamine și minerale, are toți aminoacizii esențiali și conținut ridicat de proteine, este perfect pentru iubitorii de sport și are un stil de viață sănătos, 100% vegetal.